HOME
Concerten
Contactformulier
Bestuur
Dirigent en Pianist
Lidmaatschap
Foto- en filmalbum
Gastenboek
Interessante links
Leden

 

Ad Vergouwen  (1956), onze dirigent, studeerde piano en  koor-/orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium.

Op jonge leeftijd begeleidde Ad al vele koren en vocale- en instrumentale solisten. Na zijn opleidingen werd Ad aangesteld als pianodocent bij de Streekmuziekschool Oisterwijk en na het samengaan met factoring Podiumkunsten,  ook als coordinator.
Sinds 1982 is hij ook als dirigent verbonden geweest aan diverse koren in Nederland. Na een succesvolle concertreis naar Krasnoyarsk/Siberië in 2000 is Ad sindsdien aldaar ook als gastdocent verbonden aan het Pedagogisch college nr. 1
Samen met docenten en studenten kwamen diverse projecten tot stand en werden composities door Ad gemaakt uitgevoerd.
Inmiddels is Ad ook een veel gevraagd reisleider bij kunst-/cultuurreizen, waarbij hij de toelichtingen op de (muziek)programma’s verzorgt.

Op dit moment is Ad nog werkzaam bij Factorium podiumkunsten te Tilburg, dirigent van het Princenhage’s mannenkoor te Breda, Astens gemengdkoor PuurSangh en is hij sinds 2014 de vaste dirigent van Zang en Vriendschap te Oisterwijk. Onder zijn leiding werden met Zang en Vriendschap  o.a. het “Weihnachtsoratorium” van H. Müller en "Die letzten sieben Worte” van C. Franck uitgevoerd en in 2019 ook de Mis: “Pro Amicis” gecomponeerd door Ad zelf.

 

 

Voor verdere info zie zijn website: www.advergouwen.com


Co de Graaff, onze pianist,

is sinds januari 2013 verbonden aan Zang en Vriendschap.

In 1954 start Co met pianolessen met onderbreking tot 1968. Eenmaal woonachtig in Oisterwijk wordt hij in 1977 benaderd door de Stichting Operette Oisterwijk, waarvoor hij 21 jaar als (bege-)leider, repetitor, stand-in dirigent heeft gewerkt. Dit alles naast zijn baan als leraar Nederlands op Durendael in Oisterwijk. Op deze school heeft hij ook aan een viertal musicals meegewerkt, -geschreven en -gecomponeerd. Co valt regelmatig in om solistenrepetities voor zijn rekening te nemen.

 

 

 

Top